GESLOTEN VAN 11/09 - 25/09

GERHILD KIRCHNER

In 1990 beëindigde Gerhild Kirchner haar studies als edelsmid/juweelontwerper aan Sint-Lucas Antwerpen. Na enkele jaren atelierwerk en een buitenlands verblijf, opende ze in januari 2008 haar winkel in hartje Antwerpen.

Daar, in de schaduw van de kathedraal, krijgt het oude ambacht nieuw leven ingeblazen: met haar jaren ervaring en haar bruisend enthousiasme vindt haar typisch hedendaagse vormgeving zijn ontstaan.

Geïnspireerd door het alledaagse abstraheert ze de wereld die haar omringt. De verwondering waarmee Gerhild naar de wereld kijkt, vertaalt ze in creaties met gevoel voor harmonie, juiste composities en verhoudingen én oog voor detail.

Zuiver, relevant, actueel, tijdloos… haar edelsmeedkunst in goud, zilver, edelstenen of andere materialen bevat het allemaal. De handgemaakte sieraden zijn uitgepuurd én boeiend door hun soberheid.

Trouw aan haar eigen stijl en signatuur is “Uniek” een vaste waarde in het oeuvre, bekroond met diverse awards.

© Foto’s: Sandra Van Watermeulen

Ook deze editie neem ik opnieuw deel aan de Antwerp Jewellery Week van 28 september t/m 4 oktober.

Ter gelegenheid hiervan zal Patrick Storme zilverwerk tentoonstellen bij Gerhild Kirchner Sieraden op de Oude Koornmarkt 51 en dit van 28/09 t/m 01/10.

Patrick heeft zich de laatste jaren verdiept in de bijzondere techniek van het ciseleren. Zelf zal hij deze dagen ook regelmatig aanwezig zijn om toelichting te geven bij zijn werk.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Laat hier je e-mail adres achter om op de hoogte te blijven. We beloven je niet te spammen, en je kan indien gewenst eenvoudig weer uitschrijven.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met het opslaan van je e-mailadres volgens ons Privacybeleid.